Företag

Jobba i Gibraltar

Gibraltars höjdpunkt, här kan du söka jobb och bo. Läs gärna vår guide.

Fördelarna med att flytta till Gibraltar är många, inte minst för dig som vill njuta av ett medelhavsklimat på ett engelsktalande territorium. Området är självstyrt men administreras av Storbritannien ekonomiskt och till viss del politiskt. På den här 6,8 kvadratkilometerlånga ytan möter du kulturer av alla dess slag.

Gibraltar har alltid varit ett hem för många, inte minst affärsmän från andra europeiska länder, norra Afrika och Asien. Tack vare sitt varma klimat har området på senare tid blivit en av favoritdestinationerna för gästarbetare. Nedan har vi samlat några tips på företag och tillvägagångssätt på hur du kan hitta ett arbete och komma i kontakt med arbetsgivare i Gibraltar.

LinkedIn

Den allra enklaste tillvägagångssättet för att komma i kontakt med företag och potentiella arbetsgivare är att registrera sig på LinkedIn. Utöver lediga jobb hittar du också en del grupper och sidor som är relaterade till jobbsökning på Gibraltar. En god rekommendation är att komma i kontakt med rekryteringsfirmorna, bland annat Pentasia och Betting Connections.

Nätverka själv

Om du redan vet vilket eller vilka företag du vill arbeta på så kan du kontakta företagen på egen hand. Kulturen på Gibraltar skiljer sig kraftigt från den svenska kulturen och här kan du söka upp och presentera dig för chefer direkt, utan att behöva skicka in ett formellt cv.

Våga använda Facebook

Även om Facebook inte är lika populärt hemma i Sverige så används det flitigt i Gibraltar. Detta är ett utmärkt medium för företag som vill annonsera ut lediga tjänster. Här kan du också komma i kontakt med företagen/rekryteraren och ställa eventuella frågor om tjänsten, hur det är att jobba på Gibraltar och hur du exempelvis kan hitta bostad.

Våga ge dig in i spelindustrin

Vet du inte vilka typer av jobb det finns i Gibraltar så kan det redan nu vara bra att känna till hur marknaden ser ut. De flesta jobben som erbjuds är relaterade till spelbranschen. Här finns också de allra största spelbolagen representerade. Om du redan känner dig bekväm med spelmarknaden så kan vi också rekommendera Malta. En maltesisk jobbguide hittar du här.

Säg ja till en Skype-intervju!

Många svenskar är generellt väldigt rädda för att flytta till Gibraltar utan att ha träffat sin arbetsgivare. Låt dig inte skrämmas av den tanken! Att hitta jobb i Gibraltar är relativt enkelt, och om du redan har kommit i kontakt med något företag genom nätet så kommer du troligtvis bli erbjuden en Skype-intervju inom en snar framtid. Vi rekommenderar också att du på eget initiativ föreslår en intervju över Skype med din framtida arbetsgivare. Resurserna är små och en stor del av rekryteringen sköts för det mesta online.

Previous ArticleNext Article