Guider

Hitta bilägare gratis – Så tar du reda på ägaren

Orange bil på gatan

Tidigare kostade det pengar att ta reda på bilägare och få fram fordonsuppgifter, men i takt med digitaliseringen har det blivit mycket enklare – och billigare för den delen. Det finns fortfarande tjänster som tar betalt för detta men i vår guide visar vi hur du gör detta helt gratis. Innan vi går in på guiden uppskattar vi om du delar den här guiden med dina vänner och följare. På det sättet kan vi fortsätta skriva bra guider som gynnar alla.

Så, låt oss djupdyka i ämnet. Alla uppgifter om bilägare registreras hos Transportstyrelsen som både tillhandahåller informationen och underhåller alla register. Där samlas all information om både bilägare, fordon och tekniska specifikationer om bilmodellen.

Beroende på vilken typ av bil det handlar om kan man i de flesta fallen få information om ägare, tidigare ägare, miltal och besiktning – vilket kan vara bra att känna till, särskilt om man köper en ny bil. I informationen som presenteras går det även att få fram om bilen är köpt med kredit, om den leasas eller är importerad.

Hitta bilägare gratis – här hittar du alla uppgifter

När du kommer in på Biluppgifter.se behöver du knappa in registreringsnumret. Observera att du bara kan söka på svenska registreringsnummer.
  • När du får fram en träff på fordonsuppgifterna behöver du klicka på den orange text som visas i bilden nedan (se bild nedan)
Här är det viktigt att du följer instruktionerna och att du klickar på texten ”Se ägare i Bilregistret”. Då öppnas en ny sida upp som sammanfattar alla bilägare som fordonet haft. Vill du hellre läsa om teknisk data och information om själva fordonet utan att fokusera för mycket på bilägaren scrollar du bara nedåt. Där finns besiktningsinformation och tekniska specifikationer om det efterfrågade fordonet.
  • Nu öppnas alltså listan på samtliga bilägare som bilen haft genom åren (Se bild nedan). Det återstår nu bara ett klick där du ska klicka på ”Visa uppgifter”. Följ instruktionerna på bilden för att komma vidare.

Som du ser på bilden ovan så är vi bara ett klick bort den faktiska bilägaren. Det bästa av allt är att informationen är helt gratis och att du slipper betala för dyra sms för att hitta bilägare i Sverige.
  • Nu är vi nära den faktiska ägaren. Klickar du på ”Visa uppgifter” så slussats du vidare till en annan sajt som presenterar bilägaren, bilägarens adress, telefonnummer, ålder, ort, födelsedag och mycket mer – helt gratis.

Här ser vi bilägaren och dennes fullständiga uppgifter, utan att betala en enda krona.

Lägg gärna Biluppgifter.se på minnet eller spara vår guide som bokmärke om du någonsin behöver ta reda på vem som äger ett fordon. Om du arbetar med marknadsföring och behöver nå bilägare i Sverige kan du också läsa mer om våra tjänster, där du kan köpa register med adresser till bilägare.

Varför hitta uppgifter till bilägare?

Att söka upp bilägare kan vara användbart, exempelvis om någon parkerat sin bil utanför din tomt eller på din parkering. Med vår miniguide kan du snabbt navigera dig fram och söka upp vem som äger fordonet för att sedan komma i kontakt med bilägaren. Som du ser i bilderna är det väldigt enkelt och praktiskt eftersom du får fram i princip all information du behöver veta om bilägaren. Andra exempel på användbara tillfällen är om någon lämnar en hund instängd i en bil under varma sommardagar eller i värsta fall barn.

Självklart kan dessa bilägaruppgifter komma till nytta om man vill köpa en ny bil. Då kan det vara värt att titta på bilens historik, bilägarhistorik och information om kreditköp, leasing, besiktning och mycket mer. För att undvika att bli lurad är det alltid bra att ligga några steg före och studera fordonet noggrant innan köp. Då kan man även använda de uppgifter som finns för att konfrontera säljaren.

Oavsett om du ska köpa en ny bil eller vill kolla upp bilägare online gratis så är detta en tjänst som gör tillvaron lite tryggare. Vi hoppas att den här guiden var bra och att den förtjänar en delning. Det är så vi håller innehållet levande på Leadsson och kan skapa fler guider för dig och för andra.

Previous ArticleNext Article