Malta

Hur man söker jobb på Malta

Air Malta flyger över Malta

Det finns många tillvägagångssätt om man vill söka jobb på Malta. De flesta tjänster återfinner främst inom i-gamingsektorn men det finns även andra intressanta branscher. Nedan tipsar jag om några av de vanligaste tillvägagångssätten för jobbsökning på ön.

ETC
Det här är Maltas motsvarighet till den svenska arbetsförmedlingen. Du kan få hjälp med jobbsökning men enbart om du redan är inskriven som jobbsökande på Malta.

LinkedIn
Ett otroligt bra verktyg. Har du inte skaffat LinkedIn så rekommenderar jag att du gör det så snabbt som möjligt. Se till att uppdatera ditt CV och inkludera eventuella studier så att rekryterarna kan granska din profil på plats. Kontakta och anslut HR-chefer för att komma i kontakt med rätt person. Du kan också gå med i lokala LinkedIn-grupper för att hålla koll på de senaste tjänsterna.

Maltasvenskar på Facebook
Det finns många svenska Facebookgrupper. En av de populäraste är ”Maltasvenskar”. Med sina 3 000 facebook-medlemmar får du svar på de flesta frågor. Allt om flytt till jobberbjudanden.

Rekryteringsbolag
Det finns gott om rekryteringsbolag på ön. Enligt teknikportalen DT är det absolut snabbaste sättet att kontakta lokala rekryteringsfirmor som Betting Connections eller Pentasia. Båda är specialiserade på rekrytering och har en bra erfarenhet av svenskrekryteringar.

Kandidatuppsats
Studerar du media eller ekonomi på ett svensk universitet så finns möjligheten att skriva en kandidatuppsats om ett utvalt företag på Malta. Visar du tillräckligt med intresse och engagerar dig i företagen så kan dessa interaktioner leda till en anställning. Det finns bra guider på Nyhetspress.se som kan vara användbara.

Svenska arbetsförmedlingen
Den svenska arbetsförmedlingen har en sektion med aktuella EU-jobb. Klickar du in dig där så väljer du bara Malta i listan. Tro det eller inte, men Malta har (enligt LovingSweden) flest jobb för svenskar i hela EU.

Lycka till!

Previous ArticleNext Article