Företag, Målgrupper

Hitta flyttfirmor och tipsen som förenklar din flytt

Kvinna med flyttkartong

Det är inte ovanligt att man tänker på stress när man behöver hitta efter en bra flyttfirma. Processen kan för många upplevas som tidskrävande och ansträngande, särskilt då majoriteten av oss söker efter flyttfirmor bara några dagar innan flytten. För att hjälpa dig på traven att hitta rätt har vi en del råd och tips som kan komma till nytta inför din flytt.

Planera din flytt

Planera din flytt och se till att alltid anlita en flyttfirma som använder sig av Bohag 2010. Innan allting initieras kan det vara bra att skriva ett avtal, antingen fysiskt eller digitalt, där pris och arbetets omfattning finns med i dokumentationen. Ett avtal är alltid bra att ha om det skulle uppstå tvister mellan dig och flyttfirman. Vid problem kan du alltid hänvisa till den ursprungliga överenskommelsen som anges i avtalet. Se också till att på egen hand informera flyttfirman om tunga möbler eller annat som kan vara bra för dem att känna till, exempelvis om det finns en hiss i byggnaden eller om det krävs en särskild portkod för att komma in i byggnaden. 

Hur du väljer rätt flyttbolag

Att välja rätt flyttfirma kan vara svårt. Du kan dock använda Leadsson för att beställa ett utdrag på samtliga flyttfirmor i landet. Möjlighet finns även att få ut lokala listor knutna till orter. I din offertförfrågan räcker det med att du skriver ”Flyttfirma Linköping” för att få ett geografiskt adressutdrag. Jämför gärna de olika flyttfirmorna på Google och Facebook (där det oftast går att läsa recensioner och omdömen, som kan vara till fördel inför ditt beslut). Använd också tjänster som Allabolag.se eller Ratsit.se för att få en uppfattning om flyttfirmornas verksamheter. 

Känn till regelverken

Som kund har du möjlighet att avbeställa din flyttbokning femton dagar innan din flytt. Du har dock ingen ångerrätt på flyttjänster eftersom tjänsten du bokat redan är förbrukad. Mer information om dina rättigheter kan du läsa om på Hallå Konsument, en kostnadsfri tjänst från Konsumentverket. 

Previous ArticleNext Article