Folkbokföringsregistret

Folkbokföringsregistret består av grundläggande uppgifter om de privatpersoner och konsumenter som är folkbokförda i Sverige. Fördelen med att köpa adressurval ur folkbokföringsregistret är att du kan få ut grundläggande information som du kan använda i dina kommande informativa kampanjer, inklusive marknadsföringskampanjer. Det finns en rad olika variabler som du kan använda för att filtrera ditt urval. Dessa kan du läsa mer om nedan.

Personnummer som finns lagrade i folkbokföringsregistret

Folkbokföringsregistret tillhandahåller information om privatpersoners personnummer. Utifrån ett personnummer kan du bland annat se födelseår, månad, datum samt de fyra sista siffrorna i personnumret.

Namn och efternamn

Du kan se privatpersonens namn och efternamn, inklusive mellannamn om dessa finns angivna.

Födelsetid

Uppgifter från folkbokföringsregistret som indikerar tindpunken när privatpersonen föddes.

Kön (Enligt uppgifter från folkbokföringsregistret)

Du kan se om personen i fråga är en man, kvinna eller om hen identifierar sig som könsneutral.

Födelseort

Folkbokföringsregistret har information om privatpersoners födelseort, även om personen är född i ett annat land utanför Sveriges gränser.

Hemort vid födseln

Parallellt med födelseorten kan vi även extrahera ut data som visar vart privatpersonen hade sin hemvist efter födseln.

Adress enligt folkbokföringsregistret

Uppgifter på vart privatpersonen är bokförd i Sverige. Observera att vi inte har möjlighet att ge uppgifter på personer som utvandrat från Sverige.

Uppgifter från folkbokföringsregistret om bostäder

Det finns möjlighet att extrahera ut uppgifter från folkbokföringsregistret som inkluderar lägenhetsnummer, folkbokföringsfastighet, folkbokföringsort, distrikt eller folkbokföring under särskilda rubriker.

Medborgarskap enligt folkbokföringsregistret

VI har möjlighet att ta fram information och uppgifter gällande medborgarskap.

Civilstånd

Uppgifter om privatpersoners civilstånd.

Uppgifter från folkbokföringsregistret om relationer

Information om make/maka, vårdnadshavare samt om personen bor med någon annan i sitt hushåll.

Adoptionsförhållande

Uppgifter om förhållande gällande adoption.

Invandring från ett annat land

Information enligt folkbokföringsregistret som visar om personen i fråga flyttat till Sverige från ett annat land.

Utvandring från Sverige

Folkbokföringsregistret omfattar även information om individer som utvandrat från Sverige till ett annat land.

Avregistrering från folkbokföringsregistret

Information om avlidna, dödförklarade eller försvunna personer.

Nya adressändringar i utlandet

Uppgifter på anmälningar om nya adresser i utlandet i enlighet med vallagen.

Personnummer i andra nordiska länder

Uppgifter om personen har ett personnummer i ett annat nordiskt land.

Uppehållsrätt

Information om personen har uppehållsrätt i Sverige där denne är folkbokförd. Dessa uppgifter är offentliga i enlighet med folkbokföringsregistret.

Hur kommer det sig att uppgifterna är nåbara?

Samtliga uppgifter som anges ovan kommer i regel in när en ändring görs genom svenska myndigheter, som till exempel Skatteverket. Allting registreras i offentliga databaser. Parallellt med registreringen av uppgifterna ovan dokumenteras även ansökningar i samband med nyfödda barn, byte av namn, flytt till annan adress i Sverige, särskilda postadresser, invandring och utvandring från Sverige samt hindersprövning. Alla dessa ändringar framgår enligt folkbokföringsregistret. Observera att andra myndigheter också arbetar med registrering i folkbokföringsregister. Detta inkluderar domar och beslut, samt uppgifter av administrativ sort (till exempel fastighets- och adressändringar som omfattar fastighetsbeteckning, postnummer eller liknande). Uppgifterna kommer in en gång i veckan efter notiser från Lantmäteriet.

Hur köpa uppgifter och adresser från folkbokföringsregistret?

Om du är intresserad av att köpa adresser till privatpersoner eller utdrag av adressurval för marknadsföring eller informativa kampanjer rekommenderar vi att du först begär en offert genom vår offertsida. Därefter kommer du att bli kontaktat av en personlig säljare som presenterar möjligheterna. Väljer du privatpersoner som målgrupp diskuterar primärt urval från folkbokföringsregistret. Observera att vi också arbetar med urval som omfattar företag (mailadresser till företag och generella adresser till företag) där du kan få fram information om företagen samt uppgifter på beslutsfattare inom de samma.

Så distribueras uppgifter från folkbokföringsregistret

Via det svenska folkbokföringsregistret får hela samhället tillgång till information om befolkningen i Sverige. Den information som finns i folkbokföringsregistret är distribuerat till andra myndigheter också, och används för att administrera ärenden snabbare. Systemet är automatiskt och går genom Navet, en tjänst från Skatteverket som sprider uppgifterna till andra delar av samhället. Informationen saluförs också genom statens person- och adressregister.

Bland de myndigheter som har tillgång till uppgifterna i folkbokföringsregistret genom Navet finns försäkringskassan, lantmäteriet, migrationsverket, skatteverket, den svenska polismyndigheten, CSN, transportstyrelsen, pensionsmyndigheten, SCB, samtliga landets kommuner och landsting.

Vid beställning av uppgifter från folkbokföringsregistret ber vi dig kontakta oss genom vår offertsida. Du kan förvänta dig ett prisförslag inom 24 timmar (dock ej under helger och röda dagar). Se gärna till att du lämnar en kommentar om dina önskemål. Nedan kan du se vilka uppgifter vi behöver för att behandla din offertförfrågan:

  • Namn och efternamn
  • E-postadress (som vi kan använda för att nå dig på)
  • Telefonnummer (Om möjligt, uppge gärna ett mobilnummer för snabbare återkoppling)
  • Segment (Vi vill gärna veta vilket segment som intresserar dig. Här anger du om du fokuserar på privatpersoner, företag eller något annat)
  • Volym (Vi vill gärna veta hur många adresser du önskar beställa. Du kan även lämna detta tomt om du inte är helt säker på hur många prospekter du vill nå i din kampanj.
  • Andra önskemål (Detta är ett fält där du kan ange mer specifik information om din beställning. Du kan exempelvis skriva att du vill ha ett utdrag från folkbokföringsregistret eller om du söker uppgifter från något annat register. Tänk på att vara så detaljerad som möjligt i din beskrivning. Ju mer information våra säljare får desto bättre prissättning kan du få. Om något saknas i formuläret kommer vi självklart återkomma, men för att skynda på processen krävs det att vi på förhand får all information om beställningen så att vi kan behandla ärendet snabbare.)
  • När du är klar med din offertansökan trycket du bara på ”skicka”-knappen längst nere i formuläret. Därefter kommer vi återkomma till dig via e-post inom loppet av 24 timmar.

Vilka andra tjänster erbjuder Leadsson?

Utöver uppgifter från folkbokföringsregistret har du som kund en rad andra tjänster som du kan välja bland. Bland dessa finns bland annat:

Vi kommer självklart uppdatera sidan när tjänsterna förändras eller om vi utökar vår verksamhet ytterligare inom det här fältet.

Betygsätt våra tjänster inom adresser till företag
5

Din feedback är värdefull

Leadsson arbetar aktivt med uppföljningar för att säkerställa att våra produkter, tjänster och service uppfyller våra kunders förväntningar. Därför uppskattar vi all form av feedback som kan göra oss ännu bättre. Har du varit i kontakt med oss eller beställt tjänster från Leadsson? Betygsätt oss gärna genom att klicka in ett betyg i omdömesfunktionen nedan.

Sending
Kundernas genomsnittliga betyg
4.76 (256 röster)